Dzień Ślubu to jedno z najważniejszych wydarzeń w naszym życiu. Aby ten dzień był dla Państwa wyjątkowy proponujemy spędzenie tych niezwykłych chwil w przepięknym otoczeniu na skraju lasu i w stylowych wnętrzach Dworu Maria Antonina. Oferujemy Państwu profesjonalne usługi dzięki którym Przyjęcie Weselne będzie niepowtarzalne, wzbudzi podziw Gości i na długo pozostanie w Waszej pamięci i w sercu.

Podejmiemy się realizacji najbardziej wyszukanych pomysłów oferując przy tym:
- Przyjęcie weselne w stylowo urządzonych wnętrzach sal bankietowych.
- Profesjonalną obsługę
- Wykwintne dania kuchni staropolskiej i europejskiej, bogate menu, stoły tematyczne
- 16 pokoi 1,2,3,4,5 -osobowych
- Atrakcyjne ceny za nocleg dla Gości weselnych
- Zniżki dla najmłodszych uczestników przyjęcia
- Bezpieczny parking
- Altanę biesiadną z podłogą do tańczenia na 200 osób oraz altanę grillową
- Organizujemy również wyjątkowe Zaręczyny oraz wieczory panieńskie i kawalerskie w specjalnej Sali „Gniazdo Szefów”
Apartament na noc poślubną dostaną Państwo w prezencie.
Oferta
Oferujemy eleganckie ,stylowe i komfortowo wyposażone sale bankietowe:
Sala duża – 130 OSÓB
Sala mała – 50 OSÓB
Sala mała i duża – 180 OSÓB
CENA: 160 ZŁ/OSOBY*- bez ograniczeń do 100 osób
CENA: 170 ZŁ/OSOBY – napoje bez ograniczeń poniżej 100 osób
Styczeń, luty, marzec, kwiecień, listopad, grudzień oraz czwartki i niedziele objęte są objęte specjalną ofertą – cena od osoby wynosi 150 zł.
Każda oferta przygotowywana jest indywidualnie pod życzenie naszych Gości. Zapewniamy fachową pomoc przy ustalaniu szczegółów przyjęcia weselnego.
Propozycja menu weselnego
Uroczystość rozpoczyna się powitaniem Młodej Pary staropolskim zwyczajem:
Chlebem i solą przez rodziców Pary Młodej, następnie uroczysty toast lampką wina musującego lub szampanem dla wszystkich Gości. Chleb i szampan w cenie.
Specjalnie dla Państwa Szef Kuchni Dworu Maria Antonina przygotował propozycje wykwintnego menu. Jesteśmy oczywiście otwarci na wszelkie propozycje i sugestie.
Obiad
Zupa do wyboru:
- Krem brokułowy z chrupiącymi grzankami czosnkowymi
- Rosół z makaronem
- Krem pieczarkowy z chrupiącymi grzankami
II danie do wyboru:
- Schab ze śliwką z aromatycznym sosem pieczeniowym
- Delikatna pierś z kurczaka w złocistej panierce faszerowana duszonymi pieczarkami
- Rolada wieprzowa z karkówki z nadzieniem ze świeżej papryki i cebulki podawane z sosem pieczeniowym
- Warkocze drobiowe z boczkiem serwowane z ciepłym sosem żurawinowym
Dodatki do drugich dań
- ziemniaki z wody z koperkiem;
- delikatne ziemniaki puree;
- ziemniaki opiekane w ziołach
- bukiet świeżych surówek (3 do wyboru) np.: marchewka z ananasem, biała kapusta, czerwona kapusta, wiosenna lub inna
Zimna płyta: (7 do wyboru)
- ser żółty nadziewany masą jogurtową
- śledź po węgiersku, śledź po japońsku, śledź w oleju, śledź w śmietanie,
- płyta wędlin
- galaretka drobiowa
- sałatka „grecka” , sałatka jarzynowa, sałatka z kurczakiem
- schab po „warszawsku”
- pomidor z mozarellą i świeżą bazylią
- ryba po „grecku”
- jajko faszerowane, w sosie tatarskim, jajko w sosie chrzanowym,
- półmisek wędlin – pieczonych
- ruloniki z szynki z twarogiem lub z chrzanem
- szynka po rusku (szynka konserwowa nadziewana sałatka jarzynową zalane delikatną galaretą)
Kolacja
Kolacja I (do wyboru)
- Gulasz wieprzowy ze świeżym pieczywem
- Zupa gulaszowa na ostro lub łagodna
- Bogracz (gulasz wołowy) ze świeżym pieczywem
Kolacja II
- Delikatna pierś z kurczaka w złocistej panierce faszerowana serem podawana z opiekanymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej
- Szaszłyk drobiowy z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
- Roladki schabowe z frytkami z sałatką wiosenną
Kolacja III
- Barszcz czerwony z chrupiącym krokiecikiem
- Żurek na wędzonce z jajkiem i swojską kiełbasą
Deser
- Puchar lodowy z owocami lub bakaliami
- Panna cotta
Ponadto cena zawiera:
- Kawa-herbata –bez ograniczeń
- Owoce
- Napoje gazowane, soki – bez ograniczeń
- Wystrój Sali – żywe kwiaty, świece, serwetki
- Obsługę
Za dodatkową opłatą oferujemy:
Stół staropolski
- Udziec, kiełbasa wiejska, kaszanka, salceson, boczek, ogórki, smalec domowy, musztarda, chrzan,itp cena 1500 zł
- Możliwość wypożyczenia naszego stołu wraz z naczyniami jeśli życzą sobie Państwo wyroby własnej produkcji cena za wypożyczenie wynosi 300 zł
Stół słodkich obfitości cena 1900 zł
- Ciastka bankietowe
- Ciasto owocowe
- Krem panna cotta
- Galeretki owocowe i wiele innych
Ciasta, tort weselny, szyszka 20 zł/osoby
Pieczony prosiak nadziewany kaszą lub kapustą cena wg wagi
Bar z drinkami
- Alkohol, profesjonalny barman – 1500 zł
- Alkohol we własnym zakresie, profesjonalny barman – 400 zł
- Istnieje możliwość zamówienia barmana z „mini barkiem” we własnym zakresie, Dwór wówczas użycza miejsce na Sali za cenę 100 zł
Nasi Goście mają do dyspozycji dwie sale: małą i dużą, wyposażone w nowoczesne urządzenia nawiewowe odpowiedzialne za cyrkulacje powietrza. Sami ustalają sposób ich wykorzystania – sala konsumpcyjna i sala taneczna. Standardowym wystrojem sal jest biel, do której zgodnie z życzeniem klienta łączymy różne kolory.
Hotel dysponuje 16 pokojami (1,2,3,4 i 5-cio osobowymi), apartamentem odnowy biologicznej, apartamentem małżeńskim, pokojem masażu, salą konferencyjną oraz salą klubową „ Gniazdo Szefów”. Wszystkie apartamenty i pokoje SA klimatyzowane, posiadają dostęp do Internetu (wi-fi) oraz dźwiękoszczelne drzwi gwarantujące komfort wypoczynku.
Specjalna oferta cen pokoi dla Gości weselnych – 80 zł/osoba ze śniadaniem
- Miejsce parkingowe oraz śniadanie wliczone w cenę noclegu
- Dzieci do lat 10-ciu – 50 zł (opłata za dobę hotelową z uwzględnionym śniadaniem)
- Doba hotelowa trwa od 14:00 do 12:00 dnia następnego, z ewentualnym przedłużeniem na życzenie Gości
Działamy i tworzymy z pasją!